Szécsi Tamás okleveles gépészmérnök, mérnöküzemgazdász,tésztaipari szakértő vagyok.
A tésztagyártás technológiáját a Cerbona tésztagyárában, az olasz PAVAN gyártmányú automata tésztagyártó gépsorokon ismertem meg, és ez alapján egy 100-200 kg/ó teljesítményű présgép és matricacsaládot fejlesztettünk ki,melyet ma a Gafor. Kft.gyárt.
Megalakítottam a T-ÉSZGÉP Gmk-t a T-0 vízszintes présgép és keverőcsalád létrehozására, melynek gyártását a VT-GÉP BT végezte.
A székesfehérvári Szent István Szakképző Iskola malom-pék-cukrász-húsüzemében szerzett élelmiszeripari tapasztalataimat a tésztagyártásban széleskörűen tudtam hasznosítani, ezért is sikeresen képviseltem ügyfeleimet bírósági tésztaipari szakértőként.
A tészta gyártósor teljessé tételét a DRY-X élelmiszeripari szárítócsalád megvalósításával
értük el, melynek főkonstruktőre Könczöl Sándor, a BME Energetikai gépek és Rendszerek Tanszékének tudományos munkatársa, aki elméleti és gyakorlati felkészültségével és az egyetem kutatás fejlesztési tapasztalataival biztosítja a világszínvonalat, melyhez tésztaipari tudásommal járultam hozzá.
2011.-ben megalakítottam a T-ÉSZGÉP Kft.-t, ahol ügyvezetőként dolgozom.
Ma már fő profilunk a szárítástechnika alkalmazása lett az élelmiszeriparban de vállaljuk tésztaüzemek technológiai tervezését, megvalósítását, kész üzemek szakértését is.