MENÜ

Szécsi Tészta
Minden ami tészta

DRY-X univerzális szárítócsalád

 

DRY-X típusú automatizált, EU kompatibilis szárító család.
Higiéniai, munkavédelmi és CE minősítéssel, gépkönyvvel.
Elsősorban száraztészták, morzsa, aszalt gyümölcs, fokhagyma, kutyatáp, stb. szárítására alkalmas megfelelő programmal, illetve bármilyen 30 mm. alatti darabos élelmiszer szárítására 6% nedvességtartalomig.
Lehetőség: Vevő technológiai igényei szerinti áttervezés, átalakítás, adaptálás.
Egyedülálló műszaki megoldásokkal az árat egy-két év alatt meghozhatja!
Referencia lehetőségeket kínálunk.
Együttműködésünkkel még a telített piacon is esélyes a sikerre.
Jelszavunk: „Tökételes minőséget arányos áron”.
A szárítástechnológia kiválóságát a BME Energetikai gépek és Rendszerek Tanszékének szellemi háttere és a Smart-Invent Bt. know-how-ja biztosítja.
A szárítókat a legmodernebb, konzorcionális formában gyártjuk,ahol kizárólag magyar gyártók illetve beszállítók készítik az egyes modulokat.
Már közel 60 db valósult meg Magyarországon és a környező országokban.

 

20090316-010.jpg

DRY-X kamrák : Pintér és Pintér Kft.

A szárító 1-12 kocsis változatban, jól záró, hőszigetelt panelból készül, minimális zajú, magas hőmérséklettűrésű légkeringető és páraelszívó ventillátorokkal, speciális fűtőtestekkel, melyek energia ellátását max.90 ºC-os meleg víz biztosítja tetszőleges tüzelőanyaggal működő kazánokról. Ideális padló megoldás: az üzem padlószintjével megegyező hőszigetelt padlólap kialakítás. /Útmutatásunk alapján vevő feladata/

Az üzemből beszívott pótlevegő megfelelően előkészített hőmérséklete és a párarendszer nagy teljesítménye biztosítja a kiváló minőségű végterméket A szárító kocsin 600x1000 mm-es,ötvözött alumínium OÉTI engedélyes önhordó tálca helyezkedik el.
Egy kocsi nyerstészta kapacitása 70-175 kg tésztafajtától függően.
Különlegesen kiképzett, rozsdamentes légterelő-elosztó rendszer biztosítja, hogy a szárító levegő egyenletesen terüljön el, jelentős energia megtakarítást eredményezve.
A szárítószekrény teljesen automatikus üzemű, a beépített számítógép a tészta típusának és az üzemi körülménynek megfelelően beállított hőmérséklet- páratartalom időprogramot futtat le, közben figyeli a tészta nedvességét, és pihenteti azt. Ezen egyedülálló megoldással elérhetjük, hogy nincs túl-és alulszárítás, de van jelentős megtakarítás, ami növekvő energiaárak miatt egyre nagyobb. A szárító levegő hőmérséklete szabályozott és a tészta hőmérséklete is meghaladja a baktériumok elpusztításához szükséges mértéket, ami egyenértékű pasztőrözésnek felel meg. A hőmérséklet és páratartalom mérését elektronikus mérőegység végzi, mely karbantartást nem igényel. A szárítási folyamat adatainak archiválása PC-VISION szoftverrel történik. 
Áramszünet esetén a rendszer automatikusan újraindul és folytatja a programot. A szárító erőáramú egysége tetszőleges helyre, a szárító közelébe helyezhető.A légforgatás a 2500 magas kamráknál függőleges, a 2000-nél vízszintes.

Műszaki adatok

DRY-200

DRY-400 „magas”

DRY-400,” alacsony”

DRY-1200/morzsa

Méretek (mm):

Hossz:

1200/1800

2200

2800 + szerelvény

4200

Szélesség:

2000

2000

2000

3000

Magasság:

2000/2500

2500 +szerelvény

2000

2500

Kocsik száma:

2

4

4

12

 Áraink  értékarányosak és a teljes „kulcsrakész” kamra árát tartalmazzák telepítéssel,  beüzemeléssel. Szállítás: megállapodás szerinti a szállítási költség, ill. a  szállítás.

Szállítási határ: 400 V/3kW, 3 fázisú elektromos vezeték és Ø15, és Ø 28  fűtéscső kazántól.
Belmagasság: a beépítési magasság minimum 2m magas helyiséget tesz  szükségessé. 
Szállítási határidő: 8-12 hét, a szerződés megkötéstől, ill. az előleg  kifizetéstől számítva.
Garancia: 1 év az átadástól! 

A DRY szárító család előnyei:

  • Higiéniai eredmény kiváló, mert többféle műszaki megoldással az egyenértékű pasztőrözésnek megfelelő magas tésztahőmérsékletet gyorsan eléri a szárító, és extra anyagból készülnek a kamra szerkezeti elemei, melyek vízsugárral moshatók.
  • Olcsó üzemű, energiatakarékos,/kb.7-10 Ft/kg, partnereink tájékoztatása alapján/ és emberi beavatkozást az indítást követően nem igényel;
  • Bármilyen technológiával készült tészta megszárítható: présgépes, nyújtós, kézi, együtt is;
  • Különleges eredmény az elszívott és keringetett levegő mennyiség beállításával érhető el.
  • A végnedvesség pontos beállításával /10-12 % átlagosan/ akkora megtakarítás érhető el, hogy a kamra 1-2 éven belül megtérül;
  • A szárító minden részletében átgondolt, megtervezett, mert a benne zajló hőmérséklet –pára - légtechnikai folyamatok maradéktalanul ismeretek számunkra, és külön-külön egyedileg szabályozhatók. Tésztahibák (túlszárítás, törékenység, repedezettség, foltosodás, visszanedvesedés, tömörödöttség) nem fordulnak elő; selejt gyakorlatilag =0!
  • A szárító átadásakor és azt követően szárítástechnológiai és tészta gyártástechnológiai ismeretekkel, szaktanácsokkal hozzásegítjük partnerünket a kiváló minőség eléréséhez, ezért a létesítés kockázata minimális.
  • Szükség szerint a rendszer átalakításával igazodunk igényeihez, lehetőségeihez.
  • A TÉSZTA ÍZE, KÜLSEJE, ÁLLAGA érzékelhetően JAVUL !!!

Összefoglalva:

Olyan világszínvonalú szárítót kap partnerünk kedvező áron, mely gyorsan megtérül. Tésztatechnológiai segítségükkel a létesítés piaci kockázat minimális, ill. tökéletes szárítással / és megfelelő szárítás előtti gyártástechnológiával / kiváló főzési és törési tulajdonságokkal rendelkező, extra minőségű piacképes tészta gyártható, melyek különleges alapanyagokból és adalékokból is készülhetnek pl.:tönköly-, bio-, teljes kiőrlésű liszt; alga,medvehagyma, cékla stb. adalékokkal. 
Partnereink közül a Rédei BT a Kiváló Magyar Élelmiszer védjeggyel míg a Stranszki Egyéni Cég a Kiváló Bácskai Termék címmel bír. 
Szárítókon kívül gyártunk és forgalmazunk tésztapréseket, 50-300 kg/óra teljesítményig, használt és új kivitelben.
Vállaljuk komplett tésztaüzemek tervezését, létesítését, HACCP rendszerrel együtt, ill. forgalmazunk, ajánlunk a tésztagyártáshoz szükséges minden egyéb berendezést is (keverő, matrica, csigamatrica, vágógépek, stb).
Ne felejtse el: Forma-1-s versenyben csak Forma-1–s technikával lehet eredményesen versenyezni!

 

NyirbatorNyirbator2

Publikációim

 

Publikációim: LANDRA szakfolyóiratban jelentek meg: /www.landra.hu/

 Rédeí tészta

 

Asztali nézet